dijous, 31 de desembre del 2015

Pasta de full de bacallà i olivada



Són unes pastetes de pasta de full que em van entrar pels ulls quan les vaig veure a la revista COCINA de Lecturas. Fa uns mesos que han canviat lleugerament el format de la revista, sembla que hi ha menys receptes i potser em semblin repetides, però fa tants anys que la publiquen, que no m'estranya que vagin curts d'idees ja! Tot i això segueixo fidelment tots els números, sempre hi trobo coses interessants.

Ingredients per a unes 10 persones:

- 1 làmina de pasta de full
- 100 gr de llom de bacallà dessalat
- 1 ou
- farina
- 150 gr d'olives negres sense òs
- 1 gra d'all
- 1 culleradeta d'orenga sec
- 1 branqueta de farigola
- 1 culleradeta de suc de llimona
- 1 vaset d'oli d'oliva
- sal i pebre
- pebre vermell dolç

Preparació:

Posem les olives al vas de la batedora amb l'all pelat, l'orenga, la farigola rentada i picada, el suc de llimona, l'oli i un pessic de sal, i triturem fins a tenir una pasta densa.

Estirem la làmina de pasta de full sobre una superfície enfarinada i la tallem en porcions de 10x4 cm. Les untem amb l'olivada.

Netegem el bacallà, el tallem i assequem amb paper de cuina. El tallem en tires fines i allargades i les col·loquem sobre la pasta de full al llarg. Dobleguem la massa per la meitat també al llarg, de manera que cobreixi el bacallà i les pintem amb l'ou batut.

Les enrotllem tot fent rulos i les pintem amb més ou. Les esporvoregem amb una mica de sal i pebre.

Els col·loquem a una placa de forn sobre paper sulfuritzat, separats entre si, i els coem al forn preescalfat a 180ªC durant 20 o 25 minuts, fins que estiguin dauradets. Els retirem del forn, deixem refredar i servim esporvorejats amb el pebre vermell dolç.