dissabte, 23 de gener del 2016

Canelons de carxofes amb botifarra




Us recomano molt aquests canelons, són molt gustosos i ara que és època de carxofes, no hi ha excusa!! (de la revista CUINA).

Ingredients per a 4 persones:


- 50 gr de parmesà a llenques molt fines
-1 capsa de pasta de canelons
per al farcit
- 25 gr de ceba
- 40 gr de mantega
- 8 carxofes
- oli d'oliva verge
- 50 gr de botifarra blanca
- 50 gr de botifarra d'ou
- 50 gr de botifarra negra
- julibert
- 40 gr de serrat d'ovella
- 150 gr de beixamel de carxofes
per a la beixamel de carxofes
- 500 ml de llet
- 30 gr de mantega
- 30 gr de farina
- 10 ml de brandi
- 100 gr de cors de carxofes bullides
- julivert
- sal i pebre blanc
- nou moscada


Preparació:


Per a la beixamel netegem les carxofes (deixem només els cors) i les bullim amb aigua, sal i un tronc de julivert. Les reservem escorregudes. Fonem la mantega a foc lent, que no es cremi. Hi afegim la farina i ho coem a foc lent 5-7 minuts. Hi afegim la llet tèbia, amb el brandi, el pebre, la nou i la sal. Ho fem coure, que quedi lligat. Hi barregem les carxofes cuites i triturem amb el túrmix. Ho reservem tapat amb un paper film adherit a la superfície.


Preparem el farcit netejant les carxofes deixant els cors i les reservem en aigua i julivert. Fonem la mantega. Hi afegim l'oli i la ceba, pelada i picada. Quan agafi color, hi afegim els cors de carxofa, a octaus, els ofeguem fins que estiguin tous i hi barregem les butifarres, pelades i tallades a daus de 0,5 cm. Les deixem ofegar i hi barregem una part de la beixamel i el serrat. 

Farcim els canelons, que col·loquem sobre una plata de forn, pintada amb l'oli. Els cobrim amb la beixamel, repartim el parmesà per sobre i ho coem a 250ºC fins que estigui fos i daurat.